Dartborden

Voor een dartbord kunt u het best op internet terechtAls darter ken je de getallen die op het dartbord staan natuurlijk uit je hoofd. Beginnende darters zijn nog aan het tellen als je de al pijlen uit het bord trekt. Voor de darters is dus wat extra informatie gegeven en voor de beginnende darters wellicht belangrijke kennis over dartborden.

Het dartbord

Alle (officiële) dartborden hebben een vaste opmaak. Het puntensysteem en de kleuren zijn altijd hetzelfde. Het bord bestaat uit zwarte en witte vlakken, waarbij een worp een in bepaald vak een x aantal punten oplevert. Daarnaast heb je een buitenste-en een binnenring. De buitenste ring ofwel de double levert 2 keer het x aantal punten op en de binnenring heeft het hetzelfde principe alleen levert het 3 maal het aantal punten op. Er zijn 20 vlakken die vanaf 1 tot en met 20 punten opleveren. Dan heb je natuurlijk ook nog altijd de bulls-eye, iedereen heeft hier wel ooit van gehoord. De bulls-eye levert 50 punten op en bevindt zich in de bull die bij een rake worp 25 punten oplevert. De plek op het dartbord waarop de meeste punten kunnen worden gescoord is dus de triple 20 die 60 punten oplevert.

Soorten dartborden

Er zijn bristle dartborden en elektronische dartborden. Een bristle dartbord wordt vaak van sisal gemaakt. De elektronische dartborden worden van een kunststof gemaakt en er zit een computer in die de score berekent.

Op professioneel niveau wordt altijd op bristle dartborden gespeeld, wel zijn er aparte kampioenschappen waarbij met elektronische dartborden wordt gespeeld.

Een dartbord koop je al voor zo’n 30 euro. De duurdere kosten rond de 60 euro. Bristle dartborden zijn over het algemeen duurder dan elektronische dartborden.

Aanbieders dartborden

Er zijn verschillende fysieke dartwinkels. Maar als je bij jezelf nagaat zijn er waarschijnlijk niet zoveel tot geen dartwinkels bij je in de buurt. Daarom wordt het aangeraden om online dartborden te kopen. Als je eenmaal een winkel gevonden hebt weet je namelijk ook niet of je een goede prijs betaalt. Op internet is dit veel makkelijker te vergelijken. De optie om eerst online onderzoek te doen en daarna naar de dichtstbijzijnde desbetreffende winkel te gaan is natuurlijk ook een aanrader. Maar als de afstand redelijk groot is kun je beter een bestelling plaatsen. Bij de betere webshops wordt deze service met veel klantvriendelijkheid aangeboden en is er vaak er ook nog altijd een helpdesk. Soms zijn de verzendkosten ook nog eens gratis!