Wat heb je nodig om te kunnen darten?

Als je graag wilt beginnen met darten, dan zijn er diverse zaken die je nodig hebt om van start te kunnen gaan. Wij informeren je over alles wat je nodig hebt om je succesvol bezig te houden met deze bijzondere sport.

Wat heb ik nodig?
Er zijn enkele benodigdheden die je in huis moet halen om te kunnen darten. De meeste spullen kun je kopen bij een dartshop. De belangrijkste spullen waarover je dient te beschikken zijn dartpijlen en een dartbord. Hieronder geven wij je meer informatie.

 • Dartpijlen
  Dartpijlen heb je nodig om te kunnen darten. Een set dartpijlen bestaat gewoonlijk uit drie pijlen. Kies voor pijlen die bij je passen. De beste dartpijlen betekent dus niet voor iedereen hetzelfde. Iedereen heeft een andere wijze van gooien, aan de hand van deze informatie kies je passende dartpijlen.
 • Dartbord
  Als beginner is het niet nodig om direct een ontzettend goede dartbord in huis te halen. Beginners kunnen in principe gebruik maken van elke dartbord die dartshops aanbieden. Deze zijn goed genoeg.
 • Dartmat
  Dit is niet zo zeer een vereiste om te kunnen darten, maar het is zeker wel handig om in huis te hebben. Een dartmat gebruik je om de muur en vloer te beschermen tegen de dartpijlen.

Dartbenodigdheden online kopen
Er zijn diverse manieren om aan bovenstaande benodigdheden te komen. Het is aan te raden om te winkelen bij een dartshop. Zij hebben namelijk kwalitatieve producten in huis die je vaak kunt kopen voor een voordelige prijs. Het online bestellen van deze producten bij een dartshop brengt ook nog eens andere voordelen met zich mee. Denk hierbij aan:

 • Je kunt kiezen uit een groot assortiment
 • Vaak koop je producten van goede merken
 • Je kunt gebruik maken van een extra service die dartwinkels vaak aanbieden. Zij kunnen je bijvoorbeeld goed informeren omdat ze zelf ook verstand hebben van zaken.
 • Je hebt je bestelling snel in huis.